Skip to main content

Brugge/Bruges

Traveling during the year where a pandemic was happening is indeed a 'unique' experience. I think last time I was even remotely near doing solo traveling was in Singapore -> June 2019! And that alone wasn't really solo, I was just apart from my friend and cousin for approximately 6 hours before meeting them again hahha! 

Even though I have lived in Europe for more than 4 years now, I haven't really visited Belgium. Mostly was only 'passing through' it as I was going to France. So this time, due to the pandemic, I didn't dare to travel to far, hence... Belgium it is. I decided to visit Brugge (Dutch name) or Bruges (French name), stayed there for a night. When I was researching which city to visit in Belgium, it seems that all research pointed me to this town. Some friends of mine has already told me to just skip Brussels completely. Therefore on the 29th of July, in the morning I took Flixbus to Antwerp and from there, took the train directly to Brugge. 

Due to COVID19's number rising in Belgium, everyone must wear mask all time. Coming from Germany, whose regulation was looser, this was definitely a bit uncomfortable. But oh well, seeing that people are less cautious than in Germany, I gladly put on my mask! 

Brugge is definitely very cute and dreamy! I can see why people are attracted to this city. For an 'old town', the town is definitely pretty big if I have to compare it to other old town in Europe so far. I feel like I can keep on walking and walking, and the city is not ending yet! I had a bit of Amsterdam feeling, but more modest and quiet. And of course, while traveling, I just had to let my inner-hipster out and find a cute cafe and enjoy some cake. + when in Belgium, gotta eat like the locals no? hello to waffle and fries! 
















Comments

Popular posts from this blog

Top 10 lagu sekolah minggu! (zaman gw dulu)

Okay, walau sudah sekitar lbh dr 10 tahun lalu semenjak ikut ibadah sekolah minggu.. kadang-kadang kangen juga denger lagu-lagu 'klasik' itu.. :P

If you grow up in church, chances are you probably have heard these songs as well. These are my top 10 most famous lagu sekolah minggu. (zaman gw dulu) hehehe...


10.
I don't bout you, tp ingat lagu ini gak? ada gaya ny juga pake jari2 tangan trus dibuat jd bentuk gereja.

Aku gereja
Kau pun gereja
Kita sama2 gereeeja
Dan semua bangsa
Di seluruh dunia
Kita sama2 gereeeeee...eeeee..ja
Reff:
Gereja bukanlah gedunggnya (tangan bentuk gereja)
Dan bukan pula menaraanyaa
Buka lah pintunya
Lihat di dalamnya
Gereja adalaahh oraaangggNya


9.
Lagu berikut ini kayaknya masih dinyanyikan hingga saat ini oleh orang dewasa. TAPI, tergantung kondisinya... hahahahha. Clue: biasanya dinyanyiin kalo abis nonton film horor, or lagi mo jurit malam! MUAHAHAHAHHA

Dalam Nama Yesus, Dalam Nama Yesus
Ada kemenangaaaannnn
Dalam Nama Yesus, Dalam Nama Yesus
Ib…

Thanksgiving Thursday: Baba Yetu

nah loh apa tuh judul? hehehe...itu nama lagu, hari minggu kemaren paduan suara di gereja gw lagi heboh sama ini lagu. Why? karena dari judulnya aje lu pada sdh bingung kan itu bahasa apa? hahahaha.. gw pas denger jg bingung.. Baba Yetu ini lagu dalam bahasa Swahili yang menang grammy awards buat kategori videogame soundtrack. In fact ini lagu pertama yang bisa dinominasiin buat grammy.. hahaha.. lagu ini OST dari game Civilization IV. Nah loh hubunganny apa pula yah sm thanksgiving Thursday? hahaha.. tenang2... nah lagu ini bakal dinyanyiin padus gereja gw buat natal nanti :) dalam bahasa Swahili (mwahahaha)
Gw mau bersyukur buat lagu ini, kenapa? coz it's such a beautiful song, gw bersyukur masih bisa menikmatinya, mendengarnya, dan mensharingkannya.. hehehehe.. liriknya jg indah (of course gw tau meaningnya setelah melihat translationnya.. hahaha)
berikut liriknya
Baba Yetu by Christopher Tin
Baba yetu, Yesu uliye
Mbinguni yetu, Yesu amina!
Baba yetu Yesu uliye
Fu jina lako lituku…

Nyari kerjaa.... Part 2

This is part 2 of pergumulan cari kerja gw, if you haven't read the previous part click here :) 



*********

After weeks pass, ada company B yang nelpon gw buat interview tanggal 3 october. Gw bersorak-soraii hehehehhe... seneng banget rasanya ketika nomor yang muncul di handphone tuh unknown number gitu.. haahahahahhaa... But not only that, company B ini punya product yang selalu gw beli tiap bulan.. :P seneng donk kalo bisa kerja buat a place yang u like. Especially pas gw cerita ke temen2 gw sesama designer mereka tuh langsung "Wah, tempat itu mah Style lu banget eunn!!!" :P happy donk gw!!! hihihihi.. Now I've learned my lesson tho, to be humble, jgn karena gw sdh dipanggil interview trus gw sombong2 aje ke sekeliling gw, diterima aja belum tentu.. hahahaha.
Tanggal 3 oct (if you notice it's a month after my first interview with A) gw datang ke company B. Disana, pas datang dibuat nunggu lagi (ya sdh laahh..) ternyata yang apply buat jadi graphic designernya ba…