Skip to main content

Brugge/Bruges

Traveling during the year where a pandemic was happening is indeed a 'unique' experience. I think last time I was even remotely near doing solo traveling was in Singapore -> June 2019! And that alone wasn't really solo, I was just apart from my friend and cousin for approximately 6 hours before meeting them again hahha! 

Even though I have lived in Europe for more than 4 years now, I haven't really visited Belgium. Mostly was only 'passing through' it as I was going to France. So this time, due to the pandemic, I didn't dare to travel to far, hence... Belgium it is. I decided to visit Brugge (Dutch name) or Bruges (French name), stayed there for a night. When I was researching which city to visit in Belgium, it seems that all research pointed me to this town. Some friends of mine has already told me to just skip Brussels completely. Therefore on the 29th of July, in the morning I took Flixbus to Antwerp and from there, took the train directly to Brugge. 

Due to COVID19's number rising in Belgium, everyone must wear mask all time. Coming from Germany, whose regulation was looser, this was definitely a bit uncomfortable. But oh well, seeing that people are less cautious than in Germany, I gladly put on my mask! 

Brugge is definitely very cute and dreamy! I can see why people are attracted to this city. For an 'old town', the town is definitely pretty big if I have to compare it to other old town in Europe so far. I feel like I can keep on walking and walking, and the city is not ending yet! I had a bit of Amsterdam feeling, but more modest and quiet. And of course, while traveling, I just had to let my inner-hipster out and find a cute cafe and enjoy some cake. + when in Belgium, gotta eat like the locals no? hello to waffle and fries! 
















Comments

Popular posts from this blog

Top 10 lagu sekolah minggu! (zaman gw dulu)

Okay, walau sudah sekitar lbh dr 10 tahun lalu semenjak ikut ibadah sekolah minggu.. kadang-kadang kangen juga denger lagu-lagu 'klasik' itu.. :P If you grow up in church, chances are you probably have heard these songs as well. These are my top 10 most famous lagu sekolah minggu. (zaman gw dulu) hehehe... 10.   I don't bout you, tp ingat lagu ini gak? ada gaya ny juga pake jari2 tangan trus dibuat jd bentuk gereja. Aku gereja Kau pun gereja Kita sama2 gereeeja Dan semua bangsa Di seluruh dunia Kita sama2 gereeeeee...eeeee..ja Reff: Gereja bukanlah gedunggnya (tangan bentuk gereja) Dan bukan pula menaraanyaa Buka lah pintunya Lihat di dalamnya Gereja adalaahh oraaangggNya 9. Lagu berikut ini kayaknya masih dinyanyikan hingga saat ini oleh orang dewasa. TAPI, tergantung kondisinya... hahahahha. Clue: biasanya dinyanyiin kalo abis nonton film horor, or lagi mo jurit malam! MUAHAHAHAHHA Dalam Nama Yesus, Dalam Nama Yesus Ada kemenangaaa

fa lalalalala... lala... la.. la...

me want Christmas!! masih ada sebulan tapi.. T___T pengen pulkam cepet2!!! hiks.. pengen dekor2 natal.. hehehe.. pengen kado2 natal.. eaa... lagi kurang kerjaan, enakny magang ga kuliah adalah no project, no midterm project, no final project, pulang kantor langsung tepar, jadi bosan jg.. sementara temen2 kos pada stress sm midterm, diriku nyantaiii.... jengjengjeng.. hahahahaha... akhirnya karena dah pengen cepet2 natalan, saya ingin merias kamar kos, mumpung mood rajinny lagi muncul.. :P sekarang lagi proses rencana2in sih, pengenny pake bahan2 yg gampang didapat alias ga sah beli baru lagi. So, yg gw pikir adalah buat origami ^^ supaya kamar gw ga berbekas lengket2 ato catnya mengelupas dikarenakan oleh lem, maka gw berpikir untuk digantung saja di langit2 kamar.. hohoho... sekalian kalo gw tidur bisa kerasa dalam suasana winter wonderland gitu. :) but before it all, gw nyari2 inspirasi dulu di inet, dekorasi2 natal di kamar itu seperti apa yah? hehe.. dapetnya kayak gini..

Thanksgiving Thursday: Blessings

lama tak menulis notes, sekarang jadi pengen.. ^^ ini atas usulan dari blog ci Shinta untuk jadiin hari kamis as a thanksgiving day.. well then let's begin.. Today, gw bersyukur atas.. 1. I'm alivee.. hohoho.. gw masih bisa bernafas dengan baik, masih bisa menikmati udara, oksigen yang msh disediakan oleh Tuhan. I'm healthy, not sick, gw masih bisa berjalan, naik bus ke kantor, Thank You Lord!! 2. I have my Bestiessss.. hehe.. - God, my best best best friends amongst all!! Dy msh mau dengerin curhat gw walau gw selalu jadi teman yang jahat, ninggalin Dy malah.. :( But He still wants me back, hold me when i cry, protect me when I walk through the darkness of my life, hold my hands whenever i walk.. Thank you God - Friends.. hehe.. kalian selalu ada buat gw ( u guys know lah sp kalian.. ^^ ) saat gw butuh bantuan, pengen cerita, pengen iseng2in kalian.. hehehe.. always there for me, walau kadang2 gw mengecewakan kalian, u guys are still loyal to me.. masih pengen maafin gw,